Hvad er sociologiens plads i det digitale samfund?

– Hvordan er den sociologiske faglighed vigtig i arbejdet med digitalisering og teknologi?
 
I samarbejde med Sociologisk Institut, Københavns Universitet, inviterer vi tirsdag d. 7. maj kl. 15.15 til oplæg om sociologiens rolle i det digitale samfund.
 
Til arrangementet har vi inviteret fire sociologer, der vil fortælle om deres arbejde inden for digitalisering og teknologi. Præsentationerne danner udgangspunkt for en åben diskussion med spørgsmål fra salen. Diskussionen modereres af Anders Blok, lektor på Sociologisk Institut.
 
De fire sociologer er:
 
Malene Olsen: Malene er User Experience Researcher i IT-virksomheden Tradeshift, hvor hun bl.a. afdækker brugernes behov og derigennem belyser potentialet for at udvikle nye produkter.
Frederik Larsen: Frederik er Business Intelligence Developer i Coloplast, hvor han både arbejder med back end kodning og mere kvalitativt orienterede workshops internt i virksomheden.
Rikke Syberg Kjær: Rikke er digitaliseringskonsulent i Gentofte Kommune, hvor hun arbejder med byudvikling baseret på Smart City teknologi. Tidligere har Rikke arbejdet med og skrevet bøger om velfærdsteknologi.
Signe Skov-Hansen: Signe er innovationschef på Danmarks Tekniske museum, hvor hun arbejder for at gøre museet til hjemsted for ’teknologisk dannelse’. Tidligere har Signe bl.a. arbejdet med robot-teknologi.
 
Arrangementet er finder sted d. 7. maj kl. 15.15 – 16.45 på Center for Sundhed og Samfund i lokale 15.3.01. Indgang i bygning 5.
 
Vi byder på kaffe/the og kage.
 
OBS: Arrangementet er for medlemmer af Dansk Sociologiforening og studerende på Sociologisk Institut, KU. Det er gratis at deltage men kræver tilmelding via mail til sv@samf.ku.dk. Der er 74 pladser efter først til mølle-princippet.
 
Du kan finde opdateringer og følge med på Facebook-begivenheden her.
 
Vi glæder os til at se jer alle!
Dansk Sociologiforening og Sociologisk Institut, KU

FORÅRET ER HER – OG DET ER FORÅRSPROGRAMMET OGSÅ

Så blev det endelig forår, og vi hos Dansk Sociologiforening glæder os meget til at byde jer velkommen til en bred vifte af arrangementer. Dette forår inviterer vi blandt andet til bogreception i samarbejde med Hans Reitzels Forlag, paneldebat om sociologiens rolle i den teknologiske udvikling i samarbejde med Sociologisk Institut KU, og så genbesøger vi efterårets diskussion om sociologiens bidrag til klimaproblematikken, denne gang i Aalborg.

Du kan følge med i tilføjelser og opdateringer af programmet her på vores hjemmeside eller på Facebook

Vi glæder os til at se jer!
Dansk Sociologiforening

Singulariteternes samfund

– Om det senmoderne samfunds dilemmaer

I samarbejde med Hans Reitzels Forlag, inviterer Dansk Sociologiforening til bogreception torsdag d. 21. marts kl. 16.30 – 18.30, i anledning af udgivelsen af bogen ”Singulariteternes samfund” af den tyske sociolog Andreas Reckwitz.

Hvad kendetegner vores samtid? Hvilke udfordringer har det senmoderne individ? Og hvad betyder de strukturelle omstændigheder for vores møde med arbejdslivet, hverdagen, kærligheden og digitale omgangsformer?

”Internettet er en affektmaskine, der ophidser, underholder og vækker glæde. Arbejdsverdenen får i stadig højere grad fælles træk med en kreativ økonomi. Selvrealisering handler om at være autentisk, hvor et større fokus på livskvalitet og det gode liv vægtes frem for levestandard. Det særegne trumfer derfor alt, det enestående belønnes, mens det almindelige og standardiserede nærmest virker kedeligt. Gennemsnitsmennesket med sit gennemsnitsliv mistænkes for at være konformt. Med andre ord: Det senmoderne samfund dyrker det singulære.”

Mød den tyske professor i kultursociologi Andreas Reckwitz, som i marts udkommer på dansk med den tyske bestseller ”Singulariteternes samfund”. Forfatteren Andreas Reckwitz præsenterer til arrangementet en ny kritisk samtidsdiagnose og indgår i samtale med sociolog Mikael Carleheden (KU) og sociolog Anders Petersen (AAU).

Arrangementet er et samarbejde mellem Dansk Sociologforening, Centre for Anthropological, Political and Social Theory, Københavns Universitet og Hans Reitzels Forlag, Gyldendal.

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede det finder sted i Trykkeriet hos Gyldendal og Hans Reitzels Forlag, Klareboderne 5, 115 København K, torsdag d. 21. marts kl. 16.30 – 18.30.

OBS: Arrangementet foregår på engelsk.

Du kan finde opdateringer og følge med på Facebook

Vi glæder os til at se jer!

Dansk Sociologiforening og Hans Reitzels Forlag