DANSK SOCIOLOGFORENING INVITERER TIL FORELÆSNING MED LUC BOLTANSKI

Berigelsesøkonomiens sociale konsekvenser og kritikkens mulighed

af Luc Boltanski

Dansk Sociologiforening har i anledning af sit jubilæumsår inviteret den indflydelsesrige franske sociolog Luc Boltanski til at holde en forelæsning. I forelæsningen vil Boltanski fortælle om sine nyeste arbejder, der handler om fremvæksten af en ny ”berigelsesøkonomi” (economy of enrichment), som baseres på valoriseringen af kultur og kulturarv. Hvad er de sociale konsekvenser af denne udvikling og hvordan kan man kritisere dem? Boltanski vil også berøre udbredelsen af neo-konservative politiske ideologier i Frankrig og Europa. Arbejdet ligger hermed i forlængelse af Boltanskis mangeårige virke med at beskrive det nutidige samfunds moralske og politiske konfliktlinjer.

Bemærk: Efter forelæsningen vil det være muligt at købe sig lidt mad og drikke til en billig penge i foyeren (så husk småpenge). Det er de studerende ved Sociologisk Institut, der har været så søde at stå for denne del af arrangementet. Foredraget afholdes på engelsk.

Tid og sted:

7. oktober 2015, 16.00-18.15, i: Christian Hansen Auditoriet, Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1014 København K i bygning 34 (lokale 34.0.01). Se kort over CSS her: substance.ku.dk/kontakt/Kort_over_CSS_Substance.jpg.