Foredrag med Ann-Dorte Christensen og Rasmus Antoft
Hvad har sociologi og kunst med hinanden at gøre? Er det ikke to vidt forskellige discipliner med hver sine metoder, tankegange og fremstillingsformer? Står kunstens kreative, intuitive og symbolske udtryksformer ikke i kontrast til sociologiens videnskabelige krav og ambitioner? I oplægget vil Rasmus Antoft først trække nogle linjer tilbage i sociologiens udvikling og bl.a. diskutere begrebet sociologisk fantasi og egne erfaringer med kreativ tilgang til sociologiske studier. Dernæst vil Ann-Dorte Christensen præsentere et konkret samarbejde om migrationsfortællinger, som hun har haft med billedkunstner Marit Benthe Norheim og projektet Life-boats. Hun vil fortælle om, hvordan kunst og forskning har suppleret hinanden, og hvordan kunsten kan være med til at udtrykke, hvad vi som sociologer kan have vanskeligt ved at sætte ord på.
Ann-Dorthe Christensen er netop aktuel med essayet “Sociologi møder Kunst”, der er at finde i seneste udgivelse af tidsskriftet Dansk Sociologi, forår 2018. Arrangement bliver på sin vis et bindepunkt mellem essayets emnefelt og oplægsholdernes tanker om forskning, der møder kunstens verden.
Under, og efter arrangement, vil musikerne Albert Reinholdt Østergaard og Salvador Olmos berige med musikalske toner.
Vi håber i har lyst til at kigge forbi til et møde mellem kunst, forskning og sociologiske tanker.
Rasmus Antoft er dekan for Det samfundsvidenskabelig Fakultet, Aalborg Universitet
Ann-Dorte Christensen er professor i sociologi og kønsforskning ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet.
Arrangementet finder sted d. 16. marts kl. 15.00-17.30 på Gammeltorv 10, 9000 Aalborg Studenterhuset, Lille Scene.
Foredraget er et samarbejde med Sociologiuddannelsen på AAU, instituttet for Sociologi & Socialt Arbejde og Dansk Sociologiforening