Efteråret 2019 i Dansk Sociologiforening

EFTERÅRET ER OVER OS!

Kom med og til efterårets spændende arrangementer!

Efter en lang og god sommer er Dansk Sociologiforening ved at være tilbage igen, og vi er klar til at søge ly for efterårsvejret sammen med jer, og vi har noget for enhver sociologisk smag på programmet. Vi skal både hygge os til sociologisk quiznight, se film og høre om islamisk feminisme, dykke ned i kausal inferens i kvantitative studier og så skal vi diskutere både fake-news og sociologiens rolle for klimaproblematikken (denne gang i Aalborg).

Så sæt kryds(er) i kalenderen, og følg med i opdateringer og tilføjelser til efterårets program på vores hjemmeside og på vores Facebook.

Sociologisk Sommerlejr har haft sin debut!

Sommeren har ikke været helt stille i Dansk Sociologiforening, da vi i år for første gang inviterede til Sociologisk Sommerlejr hos Møn Camping. Weekenden bød på masser af spændende oplæg og samtaler om fællesskaber i de smukke rammer på Møn Camping. Udover de mange oplæg bød weekenden også på grillmad, bålhygge, badning for de friske og et festligt og musikalsk indslag fra Sociologisk Revy! Vi i Dansk Sociologiforening var stolte over at se så mange danske sociologiske miljøer og universiteter repræsenteret, med deltagere fra både KU, AAU, RUC, SDU, Metropol -og endda DTU. Er du nysgerrig og vil se mere af, hvad weekenden bragte, så kan du smutte ind på Dansk Sociologiforenings Instagram-profil og se meget mere.

Stor tak til alle der deltog! Vi håber på at kunne gentage succesen næste år!

Metodekursus: Kausal inferens

– Værktøjer til kvantitativ analyse

Efterårets første arrangement er finder sted torsdag d. 26. september, ved et metodekursus særligt for alle jer medlemmer.

Mange af sociologiens spørgsmål drejer sig om kausale sammenhænge: Hvad betyder forældres uddannelse for deres børn livschancer? Giver stærke fagforeninger bedre lønninger? Hvad får folk til at blive kriminelle? Af mange årsager er det svært at besvare spørgsmål som disse, med de redskaber, som den kvantitative sociolog ofte står med. På dette korte kursus vil vi diskutere udfordringerne ved kausal inferens og tale om nogle af de værktøjer, som man kan anvende for at svare på spørgsmål om årsagssammenhænge.

Selvom vi skal diskutere emner som naturlige eksperimenter, fixed effects-modeller og paneldata, kræver kurset ikke indgående kendskab til kvantitative metoder. Det vil være en fordele at kunne huske sin lineære regression sådan nogenlunde, men det er logikken bag metoderne, snarere end matematikken, der er i fokus.

Kursets underviser er Anders Hjorth-Trolle, cand.scient.soc, Ph.d. og forsker hos Rockwool Fonden.

Vi byder på kaffe/the undervejs og en let aftensmad i pausen.

NB.: Bliv hængende til en kold øl efter kurset, og deltag i vores aften-arrangement ”Sociologisk Quiznight” – Mere om dette følger.

Metodekurset afholdes torsdag d. 26. september kl. 16.00 – 19.00 i lokale 4.1.18 (Forskningskollektivet) på Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 København K.

OBS: Arrangementet er kun for medlemmer af Dansk Sociologiforening. Kurset er gratis, men kræver tilmelding her.

Du kan blive medlem her, og du følge med i opdateringer på Facebook under begivenheden for metodekurset her.

Så er der kun tilbage at sige at glæder os til endnu god sæson og masser af spændende oplæg og debatter med sammen med alle jer!

Med venlig hilsen,

Dansk sociologiforening