I dette særnummer præsenterer vi tre artikler, der på forskellig vis belyser, hvordan studier af den offentlige forvaltning fortsat kan berige sociologien og omvendt. Artiklerne præsenterer vidt forskellige perspektiver og indgangsvinkler til den offentlige forvaltning og gør brug af forskellige teorier, metoder og datamateriale, men bidrager alle til at tegne et billede af den danske offentlige forvaltning, som den ser ud og opleves af forskellige aktører i dag,
Den første artikel af Mette Bisgaard har titlen “Klienter og eksperter: borgernes dobbeltrolle i nutidens velfærdsarbejde”. Bisgaards artikel tager udgangspunkt i, at måden, nutidens velfærdsarbejde organiseres på, har ændret sig markant de seneste årtier og blandt andet indebærer en forventning om øget samarbejde og involvering af borgerne.
Den anden artikel i særnummeret, “Et arbejdsliv under pres? Socialrådgiveres arbejdsforhold i offentlige forvaltninger” er skrevet af Sofie Dencker-Larsen, Frank Cloyd Ebsen og Julia Salado-Rasmussen. Artiklen har form af en oversigtsartikel og sætter fokus på forholdene på “den anden side af bordet”, nemlig socialrådgivernes arbejdsliv inden for rammerne af den offentlige forvaltning.
Særnummerets tredje artikel er skrevet af Pernille Almlund og har titlen “Tillid til offentlig forvaltning – sociologisk afklaring”. Artiklen tager udgangspunkt i observationen af, at både opfattelsen af begrebet tillid, og hvad man har tillid til, ved nærmere eftersyn ser ud til at være omskiftelige størrelser – både i et empirisk og et teoretisk perspektiv.
Derudover består nummeret af et mindeord for Charlotte Bloch fra hendes kollegaer på sociologisk institut og dernæst to essays udenfor nummerets overordnede tema. Endelig afsluttes nummeret med en ph.d. omtale og en boganmeldelse.
Forsiden er grafisk udarbejdet af Andreas Korsgaard Rasmussen. Andreas’ arbejde tager udgangspunkt i arkitektfaglige arbejdsmetoder og analyseredskaber, en tydelig modernistisk kunsthistorisk referenceramme og en æstetisk fornemmelse og åben tilgang hentet i den eksperimenterende musik.
Læs mere om det nyeste nummer af Dansk Sociologi på http://dansksociologi.dk/
Vil du være sikker på at modtage de nyeste numre? Meld dig ind i Dansk Sociologiforening eller abonner på tidskriftet via https://djoefforlag.dk/products/dansk-sociologi
Er du allerede medlem, så tjek din indbakke, hvor du modtager et link til tidsskriftet!
Kontakt info@socioologi.dk, hvis du ikke har modtaget nummeret.