Digitalisering af Arbejdsmarkedet

Arbejdsmarkedet er under forandring. Mange danskere oplever store ændringer i deres arbejde i takt med indførslen af ny teknologi. Samtidig giver opblomstringen af forskellige digitale platforme mulighed for, at danskere kan supplere deres indtægter ved at udføre opgaver eller udleje deres ejendom. Digitaliseringen skaber nye muligheder, men medfører også nye udfordringer og problemstillinger.

Hvor udbredt er digitalisering i Danmark? I hvilke brancher resulterer digital automatisering i et øget behov for uddannelse, efteruddannelse og mobilitet? Er digitale platformsarbejdere sikret sociale ydelser?

Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på ved et arrangement på Københavns Universitet den 8. november kl. 15. Her kan du høre oplæg fra lektor Anna Ilsøe og videnskabelig assistent Louise Weber Madsen, der netop har udgivet den hidtil største undersøgelse af digitalisering af arbejdsmarkedet i Danmark.

Til arrangementet vil de to forskere præsentere deres undersøgelse, og efterfølgende vil der være en paneldebat med Simon Tøgern, Formand for HK/Privat og Morten Schønning Madsen, Underdirektør i Dansk Erhverv.

Program:

15.00-15.30: Hovedresultater fra undersøgelsen ’Digitaliseringen af arbejdsmarkedet’ v. Anna Ilsøe og Louise Weber Madsen.

15.30-15.45: Spørgsmål fra salen

15.45-16.15: Pause med kaffe og kage.

16.15-17.00: Paneldebat om digitaliseringens muligheder og udfordringer i et arbejdsmarkedsperspektiv.

Panel: Simon Tøgern, Formand for HK/Privat, Morten Schønning Madsen, Underdirektør i Dansk Erhverv.

Moderator: Anna Ilsøe

Arrangementet finder sted onsdag d. 8. november kl. 15.00-17.00 i lokale 35.01.44 på Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 København K

Oplægget er et samarbejde mellem Dansk Sociologiforening og FAOS.

OBS: Arrangementet er helt gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her: http://faos.ku.dk/det-sker/seminar-digitalisering-af-arbejdsmarkedet/tilmelding-til-seminar-digitalisering-af-arbejdsmarkedet/