FOR TÆT PÅ KAPITALISMEN

d. 22. oktober 2008 kl. 17:30 på Sociologisk Institut, Øster Farimagsgade port 5 a, 1014 København K i lokale 1.1.18

Dansk Sociologforening stiller i deres foredragsrække skarpt på nutidens kapitalisme og dens former, dens konsekvenser, dens dynamik. Ole Bjerg giver sit bud gennem analyser af narkomani, ludomani og købemani – nogle af de ekstreme konsekvenser af kapitalismen.

Antallet af mennesker i vores samfund, som lider af ludomani, narkomani eller købemani er stort og stigende. At blive afhængig af enten spil, stoffer eller shopping har store konsekvenser for den enkelte. Samtidig synes netop disse afhængighedsformer også at udgøre kulturelle udtryk for det samfund, vi lever i.

Ole Bjerg fremlægger på baggrund af sin nye bog, For tæt på kapitalismen, en analyse af de menneskelige tragedier, som kapitalismen frembringer. Dette er også en analyse af den ny kapitalisme, der mere end nogensinde før fodrer på den menneskelige afhængighed.

Entre er gratis og alle er velkomne. Efter foredraget vil der være mulighed for diskussion. I pausen sælges der øl og vand til en billig penge. “Gå hjem”-foredraget varer ca. 1½ time.

Dansk Sociologforening ser frem til et spændende foredrag!