Nyhedsbrev fra Dansk Sociologiforening nr. 2 marts 2018

Sociologisk Magasin

I sidste uge publicerede vi vores seneste nummer af Sociologisk Magasin. Dette nummer er en beskrivelse af, hvem vi egentlig er i Dansk Sociologiforening. Hvad stÄr vi for og hvor er vi pÄ vej hen?

SÄ hvis du er nysgerrig pÄ hvilken slags frivillig organisation Dansk Sociologiforening er og hvad vores arbejde bestÄr i, sÄ tag et kig i magasinet og bliv meget klogere!

Du kan altid finde alle udgivelserne af Sociologisk Magasin pĂ„ vores hjemmeside under ”Publikationer”. Det nyeste magasin kan lĂŠses direkte her:

http://www.e-pages.dk/ku/1358/

 

Opdateret beskrivelse af hjemmesiden

Vores udgivelse af Sociologisk Magasin nr. 2 ledte til, at vi har fĂ„et opdateret flere beskrivelser pĂ„ vores hjemmeside. Vores tidligere beskrivelse af foreningens historie er blevet omskrevet og er nu mere fokuseret pĂ„ foreningens aktuelle virke og har derfor ĂŠndret navn til ”Hvem er Dansk Sociologiforening?”. Derudover har vi fĂ„et tilfĂžjet en engelsk beskrivelse af foreningen.

 

Arrangementer i april og maj

Sociologer gþr en forskel – OVERALT

Vil du gerne vide, hvordan du kan skabe social forandring med din sociologiske faglighed pÄ arbejdsmarkedet?

Vi har inviteret fire erhvervsaktive sociologer ind til at fortÊlle om hvor, hvordan og for hvem de gÞr en forskel. De vil hver isÊr fortÊlle om et konkret projekt, hvor de har brugt deres sociologiske faglighed til at gÞre en forskel for en specifik mÄlgruppe. Der vil vÊre rig mulighed for, at du kan stille spÞrgsmÄl.

Panelet bestÄr af

‱ Mai Gad, Global Funding Advisor i Folkekirkens Nþdhjélp

‱ Lars Nþrr Mikkelsen, Strategisk Analytiker i Politiet

‱ Signe Skov-Hansen, Innovationschef pĂ„ Teknisk Museum

‱ Stine Anderberg Hþegh, Udviklingschef i Center for Udsatte Voksne og Familier i Kþbenhavns Kommune

Der vil vĂŠre gratis kaffe/the og kage

Arrangementet afholdes onsdag den 4. april fra kl. 15.15-17.00 i lokale 7.0.34 pÄ CSS.

Du tilmelder dig ved at skrive ”Sociologer gĂžr en forskel” pĂ„ mail til studievejledning@soc.ku.dk.

Tilmeldingsfrist er torsdag den 22. marts.

 

Organizing

 – hvordan motiverer og engagerer man mennesker til forandring?

“Organizing” er efterhĂ„nden blevet et buzzword, nĂ„r man taler social forandring. OrdbĂžger kalder det en systematisk proces til at strukturere, integrere og koordinere mĂ„l, aktiviteter og ressourcer, i opnĂ„elsen af et bestemt formĂ„l. Men er det overhovedet gangbart at tale om “ressourcer”, nĂ„r det er mennesker, der henvises til, og er social forandring ikke noget, der bare bĂžr “opstĂ„” nĂŠrmere end projektledes?

Vi har inviteret tre talere – en teoretiker og to praktikere – der vil give deres oplevelse og syn pĂ„ sociale bevĂŠgelser og forandringsstrategier. For hvordan motiverer og engagerer man egentlig mennesker til forandring? Vi glĂŠder os til hĂžre bĂ„de forskningens og praktikernes svar pĂ„ dette.

Vi giver denne aften ordet til

‱ Ane Stér Nissen, Organiserings- og udviklingskonsulent ved DeltagerDanmark

‱ Jonas Toubþl, Forsker i sociale bevégelser ved Aalborg Universitet

‱ Claus Bindslev, CEO ved Nextstep by Bindslev

Der vil vĂŠre gratis kaffe/the og kage.

Arrangementet finder sted onsdag d. 18. april kl. 17.00 – 19.00 i lokale 35.01.44 pĂ„ Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 KĂžbenhavn K.

 

”Gode penge”

– Foredrag ved Ole Bjerg og Marie Hedegaard JĂžrgensen

Hvor kommer pengene fra? Og hvorfor er det vigtigt?

I dette foredrag rejser Ole Bjerg et meget grundlÊggende spÞrgsmÄl, som ofte bliver glemt i diskussioner omkring Þkonomi: Hvem laver egentlig vores penge? I dag skabes penge ikke i en seddelpresse i Nationalbankens kÊlder, men derimod nÄr banker laver udlÄn og dermed sender nye kontopenge ind i Þkonomien. Hvad betyder det for samfundsÞkonomien, at vi sÄledes har privatiseret pengeskabelsen? Hvad betyder det for almindelige virksomheder? Hvad betyder det for forholdet mellem by og land? Og hvordan kunne man forestille sig et anderledes system?

I forlÊngelse heraf vil Marie Hedegaard JÞrgensen tale om sit arbejde i foreningen Gode Penge og om forholdet mellem sociologi og aktivisme. Som sociologer lÊrer vi at forholde os kritisk til samfundet, dets systemer og strukturer. Vi diskuterer magtforhold, differentiering og undertrykkelse, men ofte forbliver diskussionerne bag universitetets mure. Gode Penge er et eksempel pÄ et rum, hvor kritikken og sociologien kan fÄ slagkraft.

Ole Bjerg er lektor pĂ„ CBS og bl.a. forfatter til bĂžgerne: Vores Penge i vores bank (2017), Making Money – The Philosophy of Crisis Capitalism (2014) og Gode Penge – Et kontant svar pĂ„ gĂŠldskrisen (2013). Ved forĂ„rets TedX – events i KĂžbenhavn gav Ole Bjerg en”talk” om: Where does Money Come From?

Marie Hedegaard JÞrgensen lÊser sin kandiat i sociologi pÄ KU, er redaktÞr pÄ online-mediet Respons og frivillig hos Gode Penge, hvor hun arbejder med analyser og koordinering af happenings og begivenheder.

Der vil vĂŠre gratis kaffe/the og kage.

Arrangementet finder sted onsdag d. 2. maj kl. 17.00 – 19.00 i lokale 35.01.05 pĂ„ Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 KĂžbenhavn K.

 

International konference om velfĂŠrd i Aarhus 2018

Aarhus Universitet arrangerer i slutningen af maj en stor forsknings- og formidlingskonference, der har titlen ”The Welfare State: New solutions to Old Problems”

Key note speakers er Professor James Heckman fra University of Chicago og Professor Guy Standing fra London, og ogsÄ andre international topnavne vil deltage de tre dage, arrangementet varer.

Du kan lÊse mere om konferencen her: http://matchpoints.au.dk