SOMMERFERIEUDFORDRING TIL SOCIOLOGER

Kære kolleger

Her er en interessant udfordring med udsigt til en præmie på kr. 100.000.

Det drejer sig om en priskonkurrence udskrevet af den norske sociolog, komiker mv. Harald Eia i samarbejde med Morgenbladet og Jon Elster. Man skal blot forklare, 1) hvad der forstås ved “ubevidste strategier” og, 2) hvordan handlinger kan forklares af deres utilsigtede virkninger. Følg dette link:

morgenbladet.no/samfunn/2013/elsters_utfordring

Som man kan se, bliver indsendte besvarelser bedømt af et absolut kvalificeret bedømmelsesudvalg.

Ud over de 100.000 vil man få en kort version publiceret i Morgenbladet.

Det vil jo være godt, hvis danske sociologer viser flaget her. Det er absolut centrale spørgsmål for samfundsvidenskaberne, som ikke kun udfordrer Bourdieu, men også fx Foucault og flere andre. Jeg vil ikke selv påtage mig at svare på spørgsmålene, men for Bourdieu-specialister skulle det være en let sag.

Det må jo i øvrigt siges at være en temmelig opsigtsvækkende og usædvanlig form for medieeksponering af sociologien. At en enkeltperson sætter 100.000 ind, og at et dagblad går med i en priskonkurrence om et så snævert og højpandet emne, ville være utænkeligt i Dk og de fleste lande, som jeg kender til. Det siger også noget om sociologiens position i Norge.

Med håbet om at dette tilbud om tidsfordriv også vil gøre det lettere at komme gennem de ørkesløse feriedage, der ligger forude, ønsker jeg jer god ferie.

 

Bedste hilsner

 

Heine