APRIL 2012

Foredragsrækken fortsætter med oplæg d. 9. maj, af Kaspar Villadsen, lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS. 

Oplægget har overskriften ”Statsfobi og civilsamfund”, og tager udgangspunkt den nyudgivne bog af samme navn, som er skrevet af Kaspar Villadsen og Mitchell Dean. Oplægget vil præsentere forfatternes tese om at staten er blevet noget nær et tabu i de sidste 15-20 års kritiske samfundsteori. Mange akademikere, ikke mindst på venstrefløjen, har derfor undladt at forsvare eller overhovedet at forholde sig til staten. De ligner klienten på psykoanalytikerens briks, der nægter at tale om sit centrale problem: ”Hvem end den kvinde i min drøm er, kan jeg forsikre Dem om, at det ikke er min mor!”. Via en kritisk læsning af tænkere som Michael Hardt og Antonio Negri samt Nikolas Rose diskuteres omkostningerne ved at afskaffe staten som et hidtil centralt analytisk og politisk problem.

Foredraget finder sted på sociologisk institut, lokale 1.1.18, kl 17.00-19.00. Oplægget er gratis og åbent for alle interesserede. Man behøver ikke at tilmelde sig.

På dette link ses adressen og lokalet, som er i bygning 1.

Gå ind på kortet (3. linie under billedet), bygning 1 er ved indgang “A”. Gå til venstre i porten og op til 1. sal til lokale 18.

Sociologi studerende modtager støtte til deltagelse i Nordisk Sociologkonference.

Dansk Sociologforening har endnu en gang haft fornøjelsen af at yde tilskud til studerende, der skal præsentere paper på Nordisk Sociologikonference. Konferencen, der i år afholdes i Reykjavik d. 15-18. august, har overskriften ”Trust and Social Change”, og præsenterer bl.a. key-note speakerne: Donatella Della Porta, Jonathan Jackson and Stefan Svallfors. Man kan læse mere om programmet og tilmelde sig på: www.yourhost.is/nordicsociology2012/home.html 

Dansk Sociologforening har uddelt støtte til 8 studerende, som tilsammen repræsenterer KU, RUC, AU og AAU.

**************

Se her nyheder fra CESAU:

Du modtager denne mail fordi du er tilmeldt e-nyhedsbrevet på Dansk Sociologforenings hjemmeside. Hvis du ikke længere ønsker at modtage e-nyhedsbrevet kan du framelde det ved at gå ind på vores hjemmeside www.sociologi.dk