Frit valg og fake news

Nyhedsstrømmen – Om sandhed, udvalg og frygten for fake news – på bagkant af valget

Danmark er et åbent demokrati. Det vil sige, at vi har mulighed for at træffe frie og oplyste valg, baseret på den information vi bliver præsenteret for.
Men hvor frit er valget, når det kommer til stykket? Hvem vælger egentlig, hvilke nyheder og hvilken information vi bliver præsenteret for? Hvordan påvirkes vores tanker, holdninger – og i sidste ende vores ”frie” valg?
I en tid hvor en stor del af vores kommunikation og nyhedsstrøm udspringer fra de sociale medier, er det særligt interessant at forholde sig til, hvilke systematikker der ligger bag de nyheder, vi bliver præsenteret for. Er udvalget styret af mennesker eller robotter og algoritmer? Og er det i virkeligheden så problematisk?
Til svare på det – og som evaluering på det overståede folketingsvalg – afholder vi en paneldebat om vor tids nyhedsstrømme, fake news og det frie politiske valg.
Oplægsholderne er medieforsker og professor (mso) i journalistik Mark Ørsten fra Roskilde Universitet og PhD og Big Data specialist Tobias Bornakke fra Analyse & Tal.

Vi serverer kaffe/the under arrangementet.

Arrangementet finder sted tirsdag d. 5. november kl. 17.00 – 19.00 i lokale 35.01.44 på Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 København K.

OBS: Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede.

Giv os meget gerne et praj om, hvorvidt du kommer ved at trykke ”deltager” på Facebook-begivenheden. Her kan du også finde opdateringer, hjælp til at finde vej mm.

Vi glæder os til at se jer alle!

Dansk Sociologiforening