Magteliten – Magtens organisering i Danmark

Dansk Sociologforening præsenterer foredrag ved Anton Grau Larsen og Christoph Houman Ellersgaard: Magteliten – Magtens organisering i Danmark

Hvordan er magten organiseret i Danmark?

I foredraget vil Anton Grau Larsen og Christoph Houman Ellersgaard gøre det til et empirisk spørgsmål ved gennem social netværksanalyse at finde kernen i et vidtforgrenet magtnetværk. Her mødes topdirektører, embedsmænd, poli tikere og fagforeningsfolk og opbygger gensidig forståelse for hinandens positioner. En gensidig forståelse der er med til at sætte kursen for det danske samfund. Magteliten deler ikke bare forbindelser, men er også en ensartet social gruppe, når det kommer til blandt andet køn, uddannelse og social baggr- und. De slutter oplægget med reflektioner over, hvad det vil sige at sætte navn på noget så abstrakt som magt.

Anton Grau Larsen og Christoph Houman Ellersgaard forsvarede i juni deres Ph.D-afhandlinger om eliter i Danmark ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet. Sammen med journalist Markus Bernsen har de netop udgivet bogen “Magteliten – Hvordan 423 danskere styrer landet”.

Tid: Onsdag den 16. september 2015, kl. 17-19.

Sted: Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5,1014 København K, lokale 18.01.11

Se kort over CSS her: substance.ku.dk/kontakt/Kort_over_CSS_Substance.jpg.

Lokale 18.01.11 har indgang ved “A”.

Arrangementet er åbent for alle interesserede. Vi serverer forfriskninger efter oplægget, hvor der også er rig mulighed for at diskutere og snakke med de andre fremmødte.