Nyhedsbrev fra Dansk Sociologiforening marts 2018

Særlig rabat for nye studentermedlemmer i 2018!

I 2018 har foreningen indført en særlig rabat for nye studentermedlemmer! Hvis du melder dig ind i år, får du dit første år som medlem til kun 300 kr. og sparer derved 100 kr.

Som medlem af Dansk Sociologiforening får du hvert år tilsendt fire nye udgivelser af tidsskriftet Dansk Sociologi og fire nye udgivelser af ACTA Sociologica. Derudover kan du gratis deltage i foreningens metodekurser, få rabat på vores kongresser og samtidig støtte en frivillig organisation, som styrker fællesskab og vidensdeling indenfor sociologien.

Bliv medlem her: http://sociologi.dk/bliv-medlem/

 

Fokusgrupper – hvornår og hvordan?

Metodekursus med Bente Halkier

Kom til metodekursus og bliv klogere på, hvad det betyder at have metodiske kompetencer for at bruge fokusgrupper.

På kurset sammenligner vi først fokusgrupper med andre kvalitative datagenereringsformer og diskuterer, hvad deres status kan være som dataform. Dernæst gennemgår vi de forskellige metodiske hoved-udfordringer ved at bruge fokusgrupper både hvad angår datagenerering og analyse. Endelig diskuterer vi, hvorvidt og hvordan fokusgruppedata kan bruges som basis for generalisering.

Foreningen byder på the/kaffe og en let frokost.

Metodekurset afholdes d. 17. marts kl. 10.00-14.00 i lokale 4.1.18 på Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5A, 1353 København K.

OBS: Arrangementet et kun for medlemmer af Dansk Sociologiforening. Kurset er gratis, men tilmelding er nødvendig. Skriv til Lene El Mongy (lm@samf.ku.dk)

 

Den Sociologiske Fantasi: Når forskning møder kunst

Foredrag med Ann-Dorte Christensen og Rasmus Antoft

Hvad har sociologi og kunst med hinanden at gøre? Er det ikke to vidt forskellige discipliner med hver sine metoder, tankegange og fremstillingsformer? Står kunstens kreative, intuitive og symbolske udtryksformer ikke i kontrast til sociologiens videnskabelige krav og ambitioner? I oplægget vil Rasmus Antoft først trække nogle linjer tilbage i sociologiens udvikling og bl.a. diskutere begrebet sociologisk fantasi og egne erfaringer med kreativ tilgang til sociologiske studier. Dernæst vil Ann-Dorte Christensen præsentere et konkret samarbejde om migrationsfortællinger, som hun har haft med billedkunstner Marit Benthe Norheim og projektet Life-boats. Hun vil fortælle om, hvordan kunst og forskning har suppleret hinanden, og hvordan kunsten kan være med til at udtrykke, hvad vi som sociologer kan have vanskeligt ved at sætte ord på.

Ann-Dorthe Christensen er netop aktuel med essayet “Sociologi møder Kunst”, der er at finde i seneste udgivelse af tidsskriftet Dansk Sociologi, forår 2018. Arrangement bliver på sin vis et bindepunkt mellem essayets emnefelt og oplægsholdernes tanker om forskning, der møder kunstens verden.

Under, og efter arrangement, vil musikerne Albert Reinholdt Østergaard og Salvador Olmos berige med musikalske toner.

Vi håber i har lyst til at kigge forbi til et møde mellem kunst, forskning og sociologiske tanker.

Rasmus Antoft er dekan for Det samfundsvidenskabelig Fakultet, Aalborg Universitet

Ann-Dorte Christensen er professor i sociologi og kønsforskning ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet.

Arrangementet finder sted d. 16. marts kl. 15.00-17.30 på Gammeltorv 10, 9000 Aalborg Studenterhuset, Lille Scene. Foredraget er et samarbejde med Sociologiuddannelsen på AAU, instituttet for Sociologi & Socialt Arbejde og Dansk Sociologiforening.