RUSENS GLÆDER

d. 7. november 2007 kl. 19:00 på Center for Sundhed og Samfund, Byg 7, lok. 7.0.34, Øster Farimagsgade 5, 1014 København K i lokale 7.0.34

Apollon klamrer sig til sin trone, stærkt presset af den viltre Dionysos. Medierne har længe haft blik for postyret. Hvor tit har vi ikke hørt om disse “vilde unge” og deres natlige eskapader? Alle kender vi beretningen om razziaen på provinsdiskoteket, der afslører et utal af narkopåvirkede unge.

Så er der den med behandleren, der bekymret fremhæver det stigende antal “weekendnarkomaner” på landets misbrugscentre. Ikke at forglemme den evindelige om at unge danskere er “Europamestre i druk”. Det værste er, at der er noget om snakken. Det dystre generationsportræt skyldes ikke udelukkende sensationshungrende journalister, der opfinder deres egne nyheder. Det er ganske rigtigt, at mange af landets natklubber frekventeres af kunder med hang til stoffer. Det er også korrekt at misbrugscentrene i stigende grad opsøges af unge, hvis stofbrug er løbet løbsk. Og ja, unge danskere drikker mere og oftere end unge i de fleste andre Europæiske lande.

Foredraget vil belyse, hvordan vi metodisk og teoretisk kan udforske brugen af rusmidler blandt nutidens unge. Selve rusen er i fokus.

Foredraget er en del af Sociologisk Udsyn tema-triologi “Sex, drugs and rock `n` roll”. læse mere om fordragsrækken her www.sociology.ku.dk/opslag.asp;

Foredraget er gratis og alle interesserede er velkomne