UNGE OG ALKOHOL

d. 25. oktober 2006 kl. 19:30 på Sociologisk Institut, Øster Farimagsgade port 5 a, 1014 København K i lokale 1.1.18

Foredraget tagerudgangspunkt i det netop afsluttede projekt Unge og Alkohol, finansieret af Rockwool Fonden og ledet af Peter Gundelach og Margaretha Järvinen.

I foredraget vil Jakob Demant og Jeanette Østergaard fortælle om undersøgelsens resultater og lægge op til diskussion. Der vil især være fokus på den danske alkoholkulturs lethed i forhold til adgang til alkohol og accept af et højt forbrug hos unge såvel som forældre. Alkoholen opfattes med andre ord som uproblematisk selv om danske unge drikker massivt. De unge drikker med udgangspunkt i en drukkultur, som er orienteret omkring privatfester fra 9. klasse. Disse fester er helt centrale for deres sociale relationer, hvilket betyder at alkoholen får en central position for måder at skabe (køns)identitet. Vi vil desuden komme ind på forældrenes betydning, herunder den paradoksale situation forældrene står i, når de skal navigere inden for feltet selvstyring og styring i forhold til en håndtering af de unges alkoholforbrug.

Hvis man på forhånd ønsker at orientere sig kan man med fordel læse “Unge, fester og alkohol” (red.) som er udkommet på Akademisk forlag. Jakob Demant og Jeanette Østergaard er Ph.d. studerende ved Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

Sted: Sociologisk Institut, Øster Farimagsgade port 5 a, 1014 København K, kl. 19.30 – 22.00 – Lokale 1.1.18
(gå direkte til venstre op ad trappen i porten og op til 1. sal.)

Arrangementet er gratis og åbent for alle, og der kan købes øl og vand i pausen. Pladsen er begrænset, så mød op i god tid, hvis du vil sikre dig en plads. På mødet er der også mulighed for at melde sig ind i Dansk Sociologforening.