Digital hadtale i den offentlige debat

Nu er foreningen endelig tilbage med fysiske arrangementer efter en lang online periode. Vi glæder os derfor meget til efterårets første arrangement d. 23/9 om digital hadtale i den offentlige debat! Selvom vi er rigtig glade for igen at kunne mødes fysisk, vil der også stadig være mulighed for at at se arrangementet online via zoom. Læs mere om arrangementet nedenfor. 

 Hvad betyder den hårde tone i den offentlige debat for vores demokrati? Og hvilke muligheder giver digital data og kunstig intelligens sociologien? 

Analyse & Tal har sammen med TrygFonden bygget en algoritme baseret på kunstig intelligens, der kan spore sproglige angreb og hadtale i kommentarsporene på Facebook. De har analyseret 63 millioner Facebook-kommentarer, og resultatet er, at hver 20. kommentar er et sprogligt angreb. Især muslimer og kvinder står for skud. 

Kom og hør om undersøgelsen, når vi i Dansk Sociologiforening får besøg af Tobias Bornakke fra Analyse & Tal. 

Arrangementet finder sted den 23/9 2021 kl. 17-18 i lokale 35.01.05 på Center for Sundhed og Samfund, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K.

Online-deltagelse er også muligt, men kræver tilmelding ved at sende en mail til khl693@samf.ku.dk med dit navn. Herefter vil du modtage et link til Zoom.

OBS: Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede. 

Vi serverer kaffe/the til arrangementet. 

Giv os meget gerne et praj om, hvorvidt du kommer ved at trykke ”deltager” på Facebook-begivenheden. Her kan du også finde opdateringer om arrangementet. 

Husk desuden, at du kan følge med i opdateringer i foreningen og tilføjelser til efterårets arrangementer på vores hjemmesideFacebookside og Instagram. Vi glæder os meget til at se jer!  Dansk Sociologiforening